čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

CES 2023: televizory Samsung MicroLED už od neuvěřitelných 127 cm!

K vidění budou nové řady televizorů LCD (Neo QLED), MicroLED a OLED (QD) spolu s dalšími designovými modely a příslušenstvím, včetně laserového projektoru The Premiere v rozlišení 8K. A firma opět slibuje ekologické obaly… Foto: Samsung

Televizory Samsung LCD (Neo QLED) budou mít rozlišení 4K a 8K, podsvícení běžné i Mini LED a také 14bitové zpracování barev. Některé, včetně The Frame můžete namontovat na speciální držák na zeď nebo na podlahový stojan s možností otočení obrazovky do svislé polohy. Zajímavostí je i to, že uživatelé platformy SmartThings nebudou muset dokupovat samostatný adaptér kvůli připojení a ovládání zařízení s protokoly Zigbee a Thread. V roce 2023 má být totiž modul zabudován přímo do produktů Samsungu.

ČTĚTE TAKÉ:

 

  • Televizory Samsung OLED (QD) budou mít tři velikosti: 140 cm (55"), 165 cm (65") a nově také 77 palců, tedy 196 cm. Pracuje se s obnovovací frekvenci 144 Hz a je tu i certifikace AMD FreeSync Premium Pro.
  • Televizory Samsung MicroLED pro rok 2023 nabídnou překvapení v podobě úhlopříček začínajících na neuvěřitelných 50" (127 cm), přes 63" (160 cm), 76" (193 cm), 89" (226 cm), 101" (257 cm), 114" (290 cm) a končících na 140" (356 cm). Modulární konstrukce obrazovky odstraňuje omezení tvarem, poměrem stran a konec konců i velikostí a proto se televizory mohou plně přizpůsobit požadavkům kupujícího. Obrazovky navíc nemají rámečky.
  • Designové přijímače: laserový projektor s velmi krátkou projekční vzdáleností (co je to) The Premiere 8K. Maximální úhlopříčka je 150 palců (381 cm). Recenze předchozího modelu zde.
  • Mini projektor The Freestyle má být obohacen o možnost propojení dvojice zařízení ke sledování obsahu s poměrem stran 21:9.

 

Díky novému principu obrazovky MicroLED (obrazovka skutečně z diod LED), dokáže Samsung vykouzlit různé tvary televizorů (ano, skutečně i kolem dvěří). Zatím ale na sto, dvěstě tisíc korun nijak nehleďte...

 

U televizorů modelové řady 2023 hodlá Samsung nahradit 20 % podpůrných částí dálkového ovladače recyklovaným plastem pocházejícím z oblastí oceánů. Kromě toho jsou prý v hlavních částech napájecí desky použity recyklované hliníkové plechovky a měděné prvky, které nahrazují asi 12 % původně použitých materiálů. A aby toho nebylo málo, firma opět slibuje eko obaly, které ale u nás nikdy nebyly k dispozici. Krabice budou menší a mají mít jen nezbytný potisk. Na místo plastové pásky se bude používat papírová páska.

 

Číst 1245 krát Naposledy změněno čtvrtek, 05 leden 2023 06:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.