středa 18 září 2024
Text Size

Televizor Sony K-65XR90: vrchol nabídky od ledna a ve 165cm

Od počátku následujícího roku se ke dvěma úhlopříčkám vrcholové řady televizorů značky Sony, Bravia 9, modelům se 189cm (74,5", 89.999 Kč) a 215cm (84,6", 109.999 Kč), připojí třetí, nejmenší o velikosti 165 cm (65"). Jeho cenazatím není známa. Foto: Sony

Jak bylo naznačeno, v Evropě jsou z oznámené řady XR9 zatím k dispozici jen dva největší přijímače u kterých jsou také (většinou) známé parametry. K úhlopříčce 165 cm zatím bližší informace chybí, takže tady je to, co bylo k dispozici.

K TÉMATU:

Sony K-65XR90 je, stejně jako ostatní modely, vybaven plošným podsvícením typu Mini LED a konkrétně u této úhlopříčky výrobce hovoří, cituji, o systému s „…tisíci miniaturními LED zónami…“ a přesný počet podsvěcujících diod nebyl zveřejněn. Vedle toho mají být i u nejmenšího modelu k dispozici obrazové režimy Bravia Core Calibrated Mode, Netflix Calibrated Mode a Prime Video Calibrated Mode, přičemž ten poslední přijde s nějakou budoucí aktualizací. Zvuk jde i u 165 cm povětšinou z obrazovky a obstarává ho nový systém Acoustic Multi-Audio+ s horním výškovým repro plus dalším v rámečku na boku; není jasné, zda na obou či na jednom, odhadem vzato na obou, tudíž opět dvojice.

Další dva modely jsou už ke koupi, takže jen stručně.

Oba mají mít přirozenou frekvenci obrazovky LCD (QLED) 120 Hz, což bude nejspíše platit i pro ten menší, a jsou v energetické třídě D, resp. u obsahu s HDR v G. U 189 cm (75XR90) je, podle databáze Eprelu (více zde), zaručena dostupnost náhradních dílů po dobu 7 let a v případě aktualizace firmwaru ještě o rok déle (počítá se od doby ukončení výroby).

Zvukově se, u nich bavíme o Dolby Atmos a o DTS, včetně DTS:X, a dalších obdobných formátech. U obsahu s HDR jsme u současného základu, tedy HLG a HDR10 a také u Dolby Vision.

Zabudovaný audio systém, například u K-75XR90, zahrnuje 2x výškové repro, 2x středové a 2x basové doplněné o dvojici dalších výškových reproduktorů. Celkový výkon audio soustavy je, podle oficiálních webových stránek produktu, 70 wattů.

Na internet se napojíte buď obvyklým ethernetovým kabelem nebo přes Wi-Fi 7.

Kompletní fotogalerii chystaného Sony K-65XR90 najdete za pár dnů na Televizním webu.

 

Číst 80 krát Naposledy změněno středa, 11 září 2024 10:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.