čtvrtek 19 září 2024
Text Size

Nový styl „propojeného domova“ podle LG ThinQ ON

Firma systém označuje jako „AI Home Hub“, tedy „umělou inteligencí řízený domácí rozbočovač“ a hovoří o revoluci a také o „empatické UI“. Posuďte sami… Foto: LGE

UI (AI) a hlasový asistent společnosti LG mají posloužit jako centrum IQ domácnosti s „chytrými“ spotřebiči a dalšími zařízeními, včetně těch na internetu věcí (IoT). Vlastnost UI zvaná „Affectionate Intelligence“, tedy v překladu něco jako „laskavá“ či dokonce „láskyplná inteligence“, se má  – cituji – neustále „…učit z individuálních vzorců používání a širších trendů používání…“, a to tak, aby se vám co nejvíce přizpůsobila, což je samozřejmě teorie, nehledě na to, že jsou tací (třeba autor) u kterých to moc nejde.

K TÉMATU:

Samotné zařízení s vlastní čipovou sadou LG je kompaktní a lehké (více neuvedeno) a záměrem je, aby splynulo s jakýmkoli prostředím (viz foto). Vedle komunikace a vykonávání hlasových příkazů, včetně nastavení (výrobce hovoří o téměř všech), má za úkol monitorovat ekosystém chytré domácnosti a průběžně informovat uživatele třeba o tom, že pračka doprala, nebo že se někde vyskytl nějaký problém.

Tím nejdůležitějším je ale to, že ThinQ ON je kompatibilní (má certifikaci) s výborně přijímaným standardem Matter (co je to) a rozumí si i s Wi-Fi (verze neuvedena) a systémem Thread, což je komunikace (protokol) dělající si ambice nahradit v IQ domácnosti Bluetooth, Wi-Fi i speciální protokoly. A protože LG k problému přistoupila z gruntu, zakoupila letos v červenci společnost Athom jejíž vlajková loď Homey Pro se zvládne propojit s více než 50.000 nejrůznějšími zařízeními a disponuje zhruba tisícem aplikací pro připojení a ovládání nejrůznějších produktů.

K ochraně dat pak firma používá vlastní systém zvaný LG Shield, který šifruje uživatelská data a ukládá je na samostatný server.

 

Číst 24 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.