sobota 20 duben 2024
Text Size

LG nabídne svůj operační systém WebOS dalším výrobcům televizorů

„Jihokorejská značka věří, že tento krok nejen, že nastartuje nový trend pro výrobce televizorů a dodavatele obsahu, zároveň se díky němu ještě víc posílí celosvětový význam značky na poli domácí zábavy.“ Foto: LGE

Tolik citace. V zaslané tiskové zprávě se dále uvádí, že LG Electronics se na implementaci webOS domluvila s už více než dvaceti výrobci k čemuž zaslala i příslušnou grafiku, kterou vidíte níže. Na seznamu jsou značky jako RCA, Ayonz či Konka. Platforma webOS je rovněž podporována technologickými partnery jako Realtek, Gracenote, CEVA či Universal Electronics.

ČTĚTE TAKÉ: LG přepracovalo operační systém webOS pro své televizory, včetně domovské obrazovky

Platforma webOS byla poprvé nasazena v roce 2014 a doprovází ji celá řada aplikací, včetně těch pro české a slovenské lokální prostředí. Pracuje i s hlasovým ovládáním a vyhledáváním (částečně i v češtině) a je k dispozici na „chytrých“ televizorech LG. Na nedávném veletrhu CES 2021 společnost uvedla webOS verze 6.0 a nový dálkový ovladač Magic Remote. Ve zprávě na odkazu výše mimo jiné zjistíte, že má nyní zcela přepracované uživatelské prostředí.

 

Číst 1431 krát Naposledy změněno čtvrtek, 25 únor 2021 12:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.