středa 24 duben 2024
Text Size

Antény Sencor SDA 212 a Sencor SDA 532 do pokoje i na ven

Dvojice antén pro příjem DVB-T2 méně obvyklých tvarů míří jak do domácností, tak na venkovní držák. A tam se bude „létající talíř“ určitě pěkně vyjímat! Foto: Sencor

Úvodem tiskové zprávy Sencor říká, že „…51 % lidí využívá k příjmu televizního signálu společnou anténu, 42 % spoléhá na anténu venkovní a zbytek na pokojovou.“

Sencor SDA 212 (339 Kč, foto v úvodu) je pokojová anténa vhodná do míst poblíž vysílačů či do velkých měst. Staví na subtilních rozměrech (velikost neudána) tak, aby v obývacím pokoji (ideálně blízko okna…), kde bývá televize umístěna nejčastěji, zabírala co nejméně místa. Výhodou antény je, kromě snadné polohovatelnosti a tím pádem změny polarizace, i napájení přímo z televizoru přes kabel s koncovkou microUSB. Anténa má zabudovaný filtr pro 4G/LTE, zisk 20 dB, dosah je udáván na 15 km a délka anténního kabelu je 1,2 m.

 

Sencor SDA 532.

 

Sencor SDA 532 (799 Kč) evokuje klasický dětský házecí „létající talíř“. Ve skutečnosti jde o odolnou (povětrnostní vlivy i UV) všesměrovou venkovní anténu s filtrem i pro datové přenosy typu 5G. Je pro horizontální i vertikální polarizaci, zisk je udáván na 20 dB a připojuje se přes tzv. konektor F (redukce na IEC je v balení). Připevnit ji můžete jak na stožár, tak na podstavec (stojan).

 

Číst 1412 krát Naposledy změněno pondělí, 22 březen 2021 11:49

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.