pátek 29 březen 2024
Text Size

České Radiokomunikace (CRA) prodány

Macquarie Asset Management, resp. investiční fondy v její správě, dnes oznámily prodej hlavního hráče poskytujícího na českém trhu zejména telekomunikační a technologickou infrastrukturu a s tím související služby.

CRA provozuje síť 660 telekomunikačních vysílačů z nichž 86 se využívá pro šíření televizního (DVB-T2) a 97 pro šíření rozhlasového signálu (VKV a DAB). Vlastní také síť optických kabelů (3.730 km) a rovněž nabízí tzv. cloudové služby, služby datových center a technologie pro internet věcí (IoT).

CRA míří do náruče fondů Cordiant Digital Infrastructure, což je společnost investující především do základní infrastruktury digitální ekonomiky, a to ve Velké Británii, v Evropě a v Severní Americe. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Více informací v článku na Televizním webu (externí odkaz).

Číst 1248 krát Naposledy změněno úterý, 04 květen 2021 10:28

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.