Vytisknout tuto stránku

CES 2022: přenosný LED projektor Samsung Freestyle nejen pro mladé

Kompaktní zařízení s operačním systémem Tizen se dá vedle projekce využít i jako náladové osvětlení či reprosystém. Zvládnout má také automatické seřízení obrazu, včetně zaostření a korekce lichoběžníkového zkreslení. Foto: Samsung

Pracuje jako projektor domácího kina (má funkce a aplikace à la TV Samsung) s podporou obsahu v HDR10 a HLG, chytrý reproduktor zvládající synchronizaci hudby s vizuálními efekty nebo dokonce jako zařízení pro náladové osvětlení (po nasazení průsvitné krytky objektivu). Díky hmotnosti 830 gramů je lehce přenositelný a jak vidíte ze snímků, dá se i otáčet o až 180 stupňů, takže projekce může být velmi variabilní.

ČTĚTE TAKÉ: CES 2022 a Samsung - nové úhlopříčky v MicroLED a Samsung S21 FE 5G ke koupi už i u nás

Zdrojem světla je LED s udávanou životností 20.000 hodin, světelný tok je až 230 ANSI lumenů, typ projekce DLP, rozlišení Full HD a hlučnost 30 dB(A). Velikost obrazu jde od 76 cm (30") až do 254 cm (100", vzdálenost 2,7 m), objektiv je fixní a zabudován je také reprosystém o výkonu 5 W (RMS) vyzařující, podle zaslané tiskové zprávy „do všech směrů kolem projektoru…“

 

Energii k provozu si buď obstaráte z 230 V, napájet ho ale také můžete z externích baterií podporujících standard USB-PD (50 W/20 V nebo vyšší). Třetí variantou dostupnou zatím jen v USA je napájení z běžné žárovkové objímky (E26).

Zabudováno je HDMI micro, USB-C, Bluetooth 5.2 a Wi-Fi 5.

 

Jak už bylo naznačeno, The Freestyle rovněž nabízí funkce známé z televizorů Samsung, zrcadlení a tzv. casting je opět kompatibilní se systémy Android a iOS. Navíc ho můžete spárovat s televizorem Samsung Q70 a vyšším a promítat pak běžné televizní vysílání, a to i tehdy, když je televizor vypnutý.

Rozměry jsou 102 x 173 x 95 mm (švh), prodej, včetně dálkového ovladače, má být zahájen v nejbližší době. Cena ještě stanovena nebyla.

 

Číst 2795 krát Naposledy změněno středa, 05 leden 2022 11:40