čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Do prodeje se chystá nejvyšší třída: Sony Z9K 8K Mini LED pracující s Google TV

Nový televizor s rozlišením Ultra HD (8K) má být ke koupi ve dvou úhlopříčkách a už se přijímají objednávky. Foto: Sony

Sony XR-75Z9K (191 cm, 199.990 Kč) a Sony XR-85Z9K (216 cm, 287.490 Kč) patří k řadě Master Series a používá obrazovky LCD s plošným podsvícením Mini LED (co je to). Výrobce ještě mluví o použití kognitivního procesoru (Cognitive Processor XR), antireflexu minimalizujícím odlesky a mimo jiné také o obrazovém režimu Bravia Core Calibrated Mode. À propos videotéka Bravia Core je dostupná i u nás (více v samostatném článku) a letos má být k mání ve více než 75zemích planety.

K TÉMATU:

Zajímavostí televizoru Sony Z9K je minimalistický design s hladkými okraji, krytí tzv. „jednolitou tabulí z tvrzeného skla“ a stojan, který nabízí tři možnosti instalace, včetně té s menším půdorysem šetřícím místo. Zvuk obstarává technologie využívající čtyři reproduktory integrované v rámu televizoru rozmístěné v jeho horní části a po stranách.

Televizor pracuje s operačním systémem, resp. nadstavbou Google TV, která minulý rok v televizorech Sony vystřídala Android TV. Postupně ni přecházejí všichni dotčení výrobci.

Číst 1018 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.