pátek 19 duben 2024
Text Size

Světla Signify WiZ: Wi-Fi místo čidel, aplikace WiZ V2 a přenosné tlačítko Smart Button

Uvedený systém má být zaměřen na „každodenní komfort uživatelů“ a „pohodlnější a zábavnější domov“. Vychází z detekce dění na vaší síti Wi-Fi a jde vypnout. Foto: Signify

Koncem tohoto měsíce přijde i na český trh nová aplikace WiZ V2 a prý průlomová funkce SpaceSense. Ta místo specializovaných senzorů, včetně pohybových, využívá technologie sledování dění na síti Wi-Fi a následně má jít osvětlení v aplikaci nastavit tak, aby toho využívalo třeba k detekci vaší přítomnosti.

Podle výrobce, ale systém SpaceSense nezjišťuje přesnou polohu osob, ani nepracuje s rozpoznáváním obličejů. Veškerá zjišťovaná data také mají být zpracovávána na místě a tudíž se nemají přenášet ani na internet, ani na cloudové služby. Funkce by navíc měla být v aplikaci volitelná a lze ji aktivovat u většiny výrobků uvedených po září 2021 a u všech výrobků označených jako „Connected by WiZ“ u značek WiZ, Philips Smart LED a dalších.

ČTĚTE TAKÉ:

Aplikace WiZ V2 má také mimo jiné nabídnout funkci „Rychlá akce“ s vlastním nastavením či „Správu světelných scén“, včetně zjištění aktuálního stavu v místnosti. Funkce je kompatibilní se všemi produkty WiZ a Connected by WiZ.

Další představenou novinkou je tzv. Smart Button, což je přenosný ovladač pracující přímo se světly a tudíž nevyžadující napojení jdoucí přes váš router Wi-Fi. Opět prý funguje se všemi svítidly WiZ a Connected by WiZ.

K technologii sledování Wi-Fi značka uvádí: „Signály Wi-Fi jsou mírně rušeny, když se v místnosti pohybují lidé. Měřením malých odchylek v síle signálu způsobených těmito narušeními mohou světla WiZ určit, zda se v místnosti pohybuje nějaký objekt nebo osoba. Detekce je všesměrová a nevyžaduje přímou viditelnost při instalaci, jako je tomu v případě tradičního pohybového čidla založeného na pasivní infračervené technologii (PIR). SpaceSense automaticky rozsvítí světlo v místnosti, když vstoupíte, a vypne ho, když už není detekován žádný pohyb. Citlivost systému lze nastavit tak, aby například zabránil vašim domácím mazlíčkům rozsvěcet a zhasínat světla při vbíhání a vybíhání z místnosti. Stačí nainstalovat alespoň dvě svítidla do každé místnosti a propojit je pomocí aplikace WiZ V2.“

 

Číst 944 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 09:32

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.