sobota 28 září 2024
Text Size

Wi-Fi 7 pro domácnosti i malé firmy: meshový Netgear Orbi RBE773 a směrovač Netgear Nighthawk RS300

Dvě novinky v nejnovějším standardu Wi-Fi míří na ty, kteří mají velmi vysoké nároky na rychlost a propustnost bezdrátové sítě a vyžadují také co nejnižší odezvu. Foto: Netgear

Streamování videí ve 4K i 8K, videokonference, hraní her, využívání AR/VR nebo nástrojů s umělou inteligencí. To vše vám dokáže Wi-Fi 7 pokrýt na desítkách zařízení. A ještě něco výrobce vyzdvihuje. Tvrdí totiž, že cituji…, „Na každou domácnost směřuje každý den v průměru deset kybernetických útoků. Routery Netgear v sobě mají integrovány nejmodernější šifrovací protokoly, pokročilé mechanismy detekce hrozeb a další bezpečnostní funkce. Řada Orbi 770 bude prvním produktem, který bude mít další vrstvu zabezpečení…“ Má jít o funkce chránící směrovač, router, nejen před známými hrozbami, ale také prý před většinou těch neznámých. Ochrana byla vyvinuta ve spolupráci se společností Bitdefender a postupně prý bude zavedena do všech produktů řady Wi-Fi 7.

K TÉMATU:

Meshový Netgear Orbi RBE773.

Obě novinky nabízejí třípásmovou Wi-Fi 7 v pásmech 2,4, 5 a 6 GHz, v případě Orbi 770 (tři jednotky 1.000 USD, asi 23.300 Kč, další jednotka 400 USD, 9.300 Kč) se můžete dostat na rychlost až 11 Gb/s a systém tří meshových jednotek dokáže pokrýt až 740 m2. Je postaven na směrovači, routeru, který má zabudovánu trojici ethernetových rozhraní s rychlostí 2,5 Gb/s, další dvě meshové jednotky pak mají po dvou.

V případě routeru Nighthawk RS300 (330 USD, asi 7.700 Kč, foto v úvodu) jsme na tom v základu podobně, rychlost jde na až 9,3 Gb/s, k dispozici je rozhraní Ethernet (LAN) o rychlosti 2,5 Gb/s a nově je tu i sdílení souborů přes USB flash disk.

Správa sítě je přes aplikaci Orbi, potažmo Nighthawk, možná odkudkoli, včetně pozastavení internetové spojení, spouštění testů rychlosti, sledování využití internetových dat či nastavení samostatných sítí pro hosty.

 

Číst 319 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.