pondělí 16 září 2024
Text Size

Další verze osvětlení obrazovky: BenQ ScreenBar Pro a BenQ LaptopBar

Po uvedení osvětlení monitoru BenQ ScreenBar Halo, který získal na digirevue ocenění „digirevue doporučuje“ a „Produkt roku“ přichází nová varianta rozšířená o osvětlení k notebooku. Foto: BenQ

Dvě nové verze osvětlení obrazovky připravila společnost BenQ. Jde o ScreenBar Pro, který přichází ve dvou barvách a který namontujete na nejrůznější monitory, včetně zakřivených. A je tu i LaptopBar určený pro notebooky, tedy přenosné počítače, vybavený vlastním akumulátorem.

K TÉMATU:

 

BenQ LaptopBar (3.490 Kč, Slovensko: 139,90 €, cena stejná i pro verzi ScreenBar Pro) byl oceněn RedDot Design Award 2023. Jak vidíte ze snímku, má minimalistický design v matné černé nebo slonovinové bílé a vedle připojení k notebooku ho prý můžete využít i jako kompaktní akumulátorové svítidlo.

Ovládání je, podle tiskové zprávy, řešeno přes dvě dotykové plochy, pomocí kterých lze přepínat mezi intenzitou osvětlení a barevnou teplotou. Delším podržením se dostanete do režimu automatického stmívání podle osvětlení okolí nebo do ukládání vašeho preferovaného nastavení. Osvětlení centrální oblasti dává až 700 luxů (na ploše 500 x 320 mm pak 300 luxů) a vše je navrženo tak, aby poskytlo i jemné přechodové světlo mezi displejem notebooku a okolním prostředím. Plně nabitý vlastní akumulátor (bližší parametry neoznámeny) má poskytnout až 160 minut provozu při 50% jasu.

Montáž na displeji je magnetická s částečným lepením, což platí i u následujícího z výrobků, stejné je i napojení na počítač (USB-C).

 

BenQ ScreenBar Pro – osvětlení dostupné v černé a stříbrné namontujete na monitory s tloušťkou 4,3 až 65 mm, u zakřivených pak na až 1800R. V centru osvětlení dosáhne, podle výrobce, více než 1.000 luxů (asi 50 cm pod zdrojem), 500 luxů je udáváno pro oblast o velikosti 850 x 500 mm a 300 luxů pro 1.150 x 600 mm. Zabudován je senzor přítomnosti reagující na pohyb, resp. opuštění pracovního prostoru, jas nastavíte v 16úrovních a barevnou teplotu v rozmezí od 2.700 do 6.500 K v osmi úrovních. Sáhnout ale můžete i po automaticky upravovaném jasu podle osvětlení okolí nebo vámi uloženém.

Oba produkty jsou baleny do materiálů na bázi papíru bez použití plastů.

 

Číst 220 krát Naposledy změněno čtvrtek, 08 srpen 2024 18:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.