středa 18 září 2024
Text Size

Osvětlení Philips Hue se synchronizací přes rozhraní HDMI

Společnost Signify, výrobce osvětlení značky Philips, uvedla Hue Play HDMI sync box 8K. Ten si klade za cíl umocnit zážitek při hraní her, sledování filmů či poslechu hudby. Další představenou novinkou jsou unikátní stropní svítidla čtvercových a obdélníkových tvarů. Foto: Signify

Hue Play HDMI sync box 8K dovoluje synchronizaci světel přes rozhraní HDMI 2.1, které používají nejnovější herní zařízení, PS5 či Xbox řady X s rozlišením až Ultra HD (8K), a také nejnovější televizory a streamovací zařízení. Vedle toho tu máme i dvě nové řady stropních svítidel Philips Hue Tento (poznámka autora: opravdu, uvidíme, jaká bude popularita v Česku… : ) a Hue Datura. Oznámeny byly také nové funkce zabezpečovacího systému Hue Secure a aplikace Hue jako takové.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Nové osvětlení v řadě Hue

  • Philips Hue Play HDMI sync box 8K (foto výše): synchronizační box nové generace dovolující sladit osvětlení a streamovat obsah v nejvyšší možné kvalitě, včetně Dolby Vision a HDR10+, a to i při vysokých obnovovacích frekvencích a rozlišení (4K až 120 Hz, 8K až 60 Hz). S obrazem zvládne sladit až 10 svítidel Philips Hue, včetně speciálně navrženého osvětlení řady Play. Upravit parametry pak můžete v aplikaci.
  • Philips Hue Datura (foto v úvodu a níže): čtvercové i obdélníkové stropní svítidlo s bezrámovým designem a dvěma samostatně ovládanými zdroji světla (jeden pro prostoru, druhý směřující ke stropu). Doplňuje původní kulatou variantu uvedenou začátkem roku. Výrobce hovoří i o tom, že, cituji „…opticky zvětšují prostor v každé místnosti a jsou ideální zejména tam, kde jsou nízké stropy.“
  • Philips Hue Tento: stropní osvětlovací panel ve dvou nových čtvercových variantách v černé nebo bílé barvě. Velikost 30 a 40 cm, teplá bílá, studená bílé i barevné světlo. Zapadnout má do jakéhokoli interiéru, včetně možné instalace do velkých šatníků, garáží a dalších prostor.
  • Aplikace Philips Hue: rozšířená nabídka světelných efektů („Kosmos“, „Podvodní svět“, „Okouzlující“ a „Sluneční paprsek“), možnost úpravy efektů změnou jasu i rychlosti a základních barev.

 

 

Další zprávy, včetně partnerství

Společnost Signify také uvedla, že chystá aktualizaci aplikace, která bude podporovat integraci více tzv. můstků (Hue Bridge) a dovolí, v rámci jedné domácnosti, přidat více zařízení a zobrazit jejich stav v jednom přehledu. Výrobce rovněž hovoří o vylepšeném ovládání bez nutnosti přepínat mezi jednotlivými zařízeními, novinkou je režim Nerušit, možnost spouštět a zastavovat simulaci přítomnosti či nastavit rutiny pro aktivaci a deaktivaci bezpečnostního systému podle vašeho denního rozvrhu. Nová je i funkce spořiče baterie pro kamery a hlavně – přichází tzv. rozšířená realita (AR)! Ta má umožnit vyzkoušení osvětlení ještě před jeho nákupem. Funkce má být podporována zařízeními iOS Pro a dostupná v Evropě letos na podzim.

Oznámeno rovněž bylo partnerství s firmou nobilia, které odstartuje s Novým rokem 2025. Výsledkem má být integrace osvětlení Philips Hue do nových kuchyní a zahrnuje také na míru vyrobené zapuštěné bodové osvětlení s možností nastavení barvy a osvětlovací lištu s úpravou gradientu.

Signify také zveřejnila výsledky studie založené na datech shromážděných z více než milionu žárovek Philips Hue v Evropě. Ta ukazuje na průměrnou úsporu energie ve výši 28 až 37 %.

 Phlips Hue Datura - balení.

Číst 55 krát Naposledy změněno středa, 11 září 2024 18:33

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.