pátek 18 říjen 2024
Text Size

Pevné disky Western Digital: až 26, resp. 32 TB, tedy až 32.768 GB!

Společnost WD uvedla nové jedenácti plotnové disky (Ultrastar SMR) s kapacitou až 32 TB a také disky typu CMR s kapacitou až 26 TB. Určeny jsou pro kloudová řešení, podniková datová centra a rovněž jako výstup pro umělé inteligence (UI/AI), které generují ohromná množství dat. Foto: WD

Pro ty, kteří chtějí pevný disk připravený k okamžitému použití, zahájil Western Digital dodávky disků typu CMR (ePMR) s kapacitou až 26 TB. Podle informací výrobce má jít o první komerčně dostupný 11plotnový návrh na světě.

K TÉMATU:

Disk označený jako „26 TB WD Gold SATA“ (na snímku) je speciálně navržen pro systémové integrátory a náročné prodejce. Má pětiletou záruku (limitovanou), udávanou střední dobu mezi poruchami MTBF až 2,5 mil. hodin. Konečná specifikace však prý bude k dispozici později, nyní je pouze odhadována za pomocí statistických měření a akceleračních algoritmů typických provozních podmínek, zátěže a teploty (bráno 40 °C).

Druhé dvě novinky, disk „26TB Ultrastar DC HC590 CMR HDD“ (plus verze 32 GB v úvodu) má mít trvalou přenosovou rychlost až 288 MB/s (rychlost zápisu nebyla udána) a v pohotovosti spotřebuje jen 5,6 W. Disk „32TB Ultrastar DC HC690 SMR HDD“ pak nabídne sekvenčních až 257 MB/s a spotřebu v pohotovosti 5,5 W.

 

Číst 17 krát Naposledy změněno čtvrtek, 17 říjen 2024 03:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.