čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Samsung SUHD JS8500, JS9000 a JS9500: nové funkce i přepracovaná obrazovka

Na operačním systému Tizen je postavena nová řada Ultra HD televizorů přicházející s devíti různými úhlopříčkami od 48 (122 cm) do 88ʺ (224 cm).  

Foto: Samsung

 

O novém operačním systému Tizen a jeho postavení v rámci Samsungu píšeme zde (odkaz se otevírá do nového okna). 

 

Budou jím vybaveny všechny chytré televizory tohoto výrobce z kolekce 2015/16, což znamená prakticky všechny televizory jako takové. Přepracováno bylo uživatelské rozhraní Smart Hub, funkce Quick Connect automaticky rozpozná napojené chytré telefony a dovolí přenést video na velkou obrazovku. U Samsung SUHD to má ale jít i naopak, tedy na telefonu půjde sledovat televizní pořady, a to bez jakékoli dodatečné aplikace. 

Zavedena byla i funkce Sports Live dovolující dívat se na sportovní zápasy a zároveň na stejné obrazovce číst statistiky týmů i hráčů. 

Zajímavou možností řad SUHD je – ve spolupráci s mobilem – i ranní automatické spuštění a zobrazení důležitých informací jako čas, počasí a váš denní rozvrh.

 

Samsung ohledně SUHD JS8500, SUHD JS9000 (foto níže, včetně detailu) a SUHD JS9500 (foto v úvodu článku) zatím nezveřejnil žádné další technické podrobnosti.

 

 

Číst 5315 krát Naposledy změněno středa, 07 leden 2015 10:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.