čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Set-top box VBox Android TV XTi 4144 s DVB-T/T2 a spoluprací třeba i s mobilem

Zcela jinak postavený přijímač nového zemského standardu sice napojíte rovnou na televizor, ale primárně je zaměřen na streamování televizního vysílání do domácí sítě (LAN).

Foto: autor a Vbox

 

Následně pak na síť připojená zařízení, jedno zda tradičním ethernetovým kabelem nebo bezdrátově přes Wi-Fi, mohou vysílání přijmout. A protože VBox má v sobě čtvero tunerových sad, mohou tedy až čtyři zařízení nezávisle na sobě přijímat čtyři různé stanice, které lze sledovat nebo i nahrávat.

VBox Android TV XTi 4144 pro streamování DVB-T2 do počítačové sítě.

VBox Android TV XTi 4144 (4990 Kč) je vybaven certifikovaným operačním systémem Google Android TV určeným pro televizory a má také přístup do tržiště aplikací Google Store odkud si na kompatibilní zařízení můžete stáhnout i aplikaci pro sledování TV vysílání. K dispozici je také obvyklá programová nabídka EPG, nahrávání můžete zadat z kteréhokoli na síť připojeného zařízení.

Zadní strana VBox Android TV XTi 4144 s rozhraními. Na boku je ještě mechanika paměťové karty SD.

VBox Android TV XTi 4144 pracuje také jako plnohodnotný multimediální přehrávač, takže si můžete například stáhnout VLC Player, nebo některou z aplikací pro příjem internetových televizí (IPTV) a on-line videoték (VoD – Video on Demand).

Set-top box VBox Android TV XTi 4144 s DVB-T/T2 už testujeme, aplikační kompatibilita byla ověřena například s Lepší.TV, HBO GO, Seznam.cz TV a vyzkoušeli jsme třeba i Pohádky. Box je po dvou dnech tvrdšího provozu stabilní, bez restartů a padání.

 

Menu s vyvoláním seznamu kanálů a třeba i EPG (Guide). Lokalizováno je právě jen EPG, zbytek zůstává typicky v angličtině.

 

Další část menu s vyvoláním informací o pořadu a například i nahráváním.
Číst 1834 krát Naposledy změněno středa, 03 červen 2020 07:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.