Vytisknout tuto stránku

Changhong: Nymburk hlásí zahájení výroby Ultra HD televizorů

První UHD televizor s rozlišením 4x vyšším než mají Full HD přístroje se objevil koncem listopadu v prodejní síti Okay. Vyrábí se v Nymburku i když pochopitelně bez samotného Ultra HD panelu.

 

Za Changhong UHD55B6000IS s obrazovkou Ultra HD (odkaz se otevírá do nového okna), nebo chcete-li 4K, úhlopříčkou 139 cm (54,6ʺ), satelitním tunerem (DVB-T/C/S/S2), čtyřmi kusy 3D brýlí, které je aktivní, a zabudovaným připojením Wi-Fi zaplatíte 34.990 Kč. A jak můžete tušit už nyní, jde o chytrý televizor. 

Zabudován má plnohodnotný webový prohlížeč, v tomto případě jde konkrétně o Operu, včetně přístupu do aplikační knihovny, a je tu i celá řada widgetů, tedy miniaplikací spouštějících přístup přímo na určitý server (mj. Youtube, sociální sítě).

Podporováno je i HbbTV ve kterém Česká televize provozuje svůj archiv, a stereo zvuk v systému srs Trusurround, který Changhong označuje jako „srs Trusound HD“. K dispozici je mj. trojice rozhraní HDMI (odkaz se otevírá do nového okna) z nichž jedno je uzpůsobeno pro příjem signálu přímo v Ultra HD. 

Changhong UHD55B6000IS s úhlopříčkou 139 cm má udávanou spotřebu 110 W, pohotovostním režimu < 0,5 W a patří do energetické třídy A.

 

Poznámka redakce: U výrobce jsme ověřili následující: jde opravdu o aktivní 3D – drtivá většina UHD televizorů na českém trhu (výjimkou je Panasonic) má 3D pasivní, tedy velmi náchylné na místo odkud ho sledujete; máme potvrzeno, že televizor zatím nemá žádné české widgety a otázkou zůstává, zda je někdy mít bude. Výrobce nám naopak nebyl schopen potvrdit o jaký zvukový systém vlastně jde. Ten, kterému Changhong říká „srs Trusound HD“ neexistuje a nejbližší k němu je srs Trusurround HD“. Telefonátem do sítě Okay jsme prověřili, že UHD televizor Changhong opravdu mají v nabídce. 

 

 

 

 

 

Číst 8370 krát Naposledy změněno pátek, 16 leden 2015 04:45