středa 24 duben 2024
Text Size

TCL uvedlo zvukovou lištu Ray-Danz TS9030 s Dolby Atmos

Prostřednictvím vybraných prodejců začala společnost na českém trhu nabízet „sound bar“ typu 3.1, který můžete namontovat i na zeď. Foto: TCL

 

Novinka s displejem přijde na 10.490 Kč a podle výrobce „poskytuje celkově širší, vyvážený a přirozený zvukový prostor a upřednostňuje akustické prvky oproti digitálnímu řešení“. Regulaci audio výstupu obstarává ekvalizér (počet kanálů nesdělen) s přednastavenými režimy Film, Hudba a Zprávy. Samostatně regulovat mají jít regulovat i basy a výšky.

Zabudován je zesilovač o celkovém výkonu 540 W, tříkanálové reproduktory, reproduktor centrální, boční a bezdrátový subwoofer (Bluetooth). Centrální kanál s dopředu vyzařujícími reproduktory se stará o dialogy, boční reproduktory směřují zvuk na odražeče ve snaze vytvořit co nejpřirozenější prostorový zvuk a subwoofer je osazen basreflexem a reproduktorem (průměr 16,5 cm) vyzařujícím do podlahy.

Snahou výrobce bylo „dosáhnout 360stupňového zvukového efektu, bez nutnosti instalovat další, nahoru vyzařující reproduktory“.

Ray-Danz TS9030 v šedočerném provedení  je určen zejména pro televizory o úhlopříčce alespoň 140 cm (55") a vedle Dolby Atmos zvládá Dolby Digital, Dolby Digital Plus a Dolby TrueHD. Na televizor ho připojíte přes HDMI (druhé je určeno typicky pro přehrávač disků DVD/BD), nebo přes digitální optický audio vstup. Nechybí analogový stereo audio vstup, USB pro přehrávání hudby (MP3, WAV či FLAC) a Bluetooth 5.0 (A2DP a AVRCP) pro streamování hudby z mobilu. V příručce k přijímači je ještě uvedeno Wi-Fi 5 (bez bližšího upřesnění).

Další foto ve vysokém rozlišení na redakčním Twitteru.

 

 

 

Číst 1658 krát Naposledy změněno úterý, 28 červenec 2020 07:39

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.