pátek 29 březen 2024
Text Size

TP-Link RE505X: rozšíření domácí Wi-Fi sítě v nejvyšším standardu

Tzv. extender v tomto případě zasunutelný rovnou do zásuvky s 230 V vám nejen rozšíří pokrytí vaší sítě Wi-Fi 6 (či nižších), ale podporuje také technologii OneMesh. Foto: TP-Link

 

Novinka nazývaná také TP-LinkAX1500 (2.400 Kč) je určena jak do náročných domácích provozů, tak do kanceláří. Maximální rychlost bezdrátového přenosu dat dosahuje asi 1.500 Mb/s, z toho ve frekvenčním pásmu 5 GHz 1.200 Mb/s a v 2,4 GHz 300 Mb/s. Díky vyšší kapacitě v rámci 5GHz Wi-Fi pak můžete k domácí síti LAN připojit více koncových zařízení.

Extender je vybaven gigabitovým ethernetovým rozhraním a pro propojení s routerem automaticky volí tu nejrychlejší bezdrátovou cestu, navíc zvládá používat obě Wi-Fi pásma současně. Nechybí režim přístupového bodu (AP) a zmiňovaný systém TP-Link OneMesh. Ten dovoluje vytvoření Wi-Fi sítě s jediným názvem.

I když RE505X můžete použít s libovolným směrovačem, routerem, pro OneMesh je třeba mít i kompatibilní router, přičemž u výrobků TP-Linku někdy stačí aktualizace firmwaru.

Číst 1431 krát Naposledy změněno pátek, 25 září 2020 11:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.