čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Acer Book RS Porsche Design: první novinka z chystané stylové řady

Společnosti Acer a Porsche Design uzavřely nové partnerství, které má spojit filozofii funkcionalistického designu s technologickými inovacemi. Foto: Acer

 

Puristický styl a celokovové tělo osazené například procesorem Intel Core i7 11. generace a grafikou Nvidia GeForce MX350GPU2 to vše při zachování hmotnosti pouhopouhých 1,3 kg (tlouštka 16 mm). Bonbónkem je certifikace Intel Evo, tedy mj. odezva, délka provozu na akumulátor, okamžité probuzení či schopnost rychlého nabíjení.

Jan Becker, generální ředitel skupiny Porsche Design Group k tomu říká: „Jsme rádi, že můžeme zahájit toto partnerství novým notebookem Porsche Design Acer Book RS, který od základu ztělesňuje DNA naší značky a nastavuje nové standardy ve výkonu a designu.“

Povrch těla tvoří uhlíková vlákna provedená ve stylu výrobků v motosportu, přičemž CNC strojem opracovaný karbonový kryt jasně kontrastuje se stříbrně zbarveným šasi. Obě části notebooku jsou spojeny tzv. závěsem unibody, který po otevření víka mírně nadzvedne klávesnici, zlepší chlazení a přináší pocit z ergonomičtější práce.

V novince je v základu zabudována grafika Intel Iris Xe a dotykový displej s úhlopříčkou 36 cm (14", Full HD, IPS) překrytý sklem Antimicrobial Corning  Gorilla Glass. Rámečky jsou úzké, akumulátor má udávanou výdrž 17 hodin a z vybitého stavu se dokáže za půl hodiny nabít natolik, že poskytne 4 hodiny práce . Nechybí Wi-Fi 6, rozhraní USB-C, Thunderbolt 4 a USB 3.2, Gen 2. Zabezpečení zajistí přihlašování pomocí otisku prstu.

Notebook Porsche Design Acer Book RS bude u nás ke koupi od 1.799 €.

 

Číst 1668 krát Naposledy změněno čtvrtek, 22 říjen 2020 13:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.