pátek 26 duben 2024
Text Size

Horkovzdušná fritéza Gorenje AF1409DB s dotykovým displejem se spokojí s „kapkou“oleje

Tento systém známe už nějakých deset let. Dovoluje připravovat pokrmy pomocí proudícího horkého vzduchu, nikoliv tedy v klasické olejové lázni, což má celou řadu výhod, včetně otázky „kam s ním“. Tedy s olejem… Foto: Gorenje

 

V případě Gorenje AF1409DB (2.699 Kč) výrobce hovoří o lžíci tuku pro smažení, k některým pokrmům pak dokonce prý není zapotřebí žádný.

Ve fritéze se dá připravovat celá řada pokrmů, jako například klasické řízky, řízky z kapra, koblihy, hranolky nebo cibulové kroužky. Řada pokrmů pak má vlastní volbu, což můžete vidět na snímku níže.

K dispozici je devět režimů s nastavitelnou teplotou v rozmezí od 80 do 200 °C. Vše potřebné navolíte na displeji s dotykovým ovládáním. Nechybí ani časovač pro až 60 minut provozu, což vypovídá o rychlosti celého procesu.

Fritovací nádoba s nepřilnavým povrchem má objem 3,5 l a je vybavena rukojetí a protiskluzovými nožičkami. Příkon je až 1400 W, rozměry (švh) jsou 280 x 340 x 306 mm, hmotnost 4,5 kg.

 

Číst 1748 krát Naposledy změněno úterý, 08 prosinec 2020 15:38

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.