čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

LG přepracovalo operační systém webOS pro své televizory, včetně domovské obrazovky

AKTUALIZOVÁNO: Společnost na veletrhu CES 2021 uvedla webOS 6.0, nový dálkový ovladač Magic Remote a vylepšený systém umělé inteligence LG ThinQ AI. Foto: LG Electronics

AKTUALIZOVÁNO, 11:40 hod.: odpověď od LG na dostupnost webOS 6 pro starší TV - "Ano, stejně jako v minulosti se nový operační systém webOS 6.0 týká pouze produktových novinek pro modelový rok 2021. Starší modely obdrží pouze vybraná drobná vylepšení, které je možné implementovat do nižších verzí operačního systému formou aktualizace firmware, ale nebude se jednat o plnohodnotnou změnu na verzi webOS 6.0."

 

LG webOS 6.0 si nyní rozumí s novými hlasovými příkazy služeb Google Assistant a Amazon Alexa, které ovšem nejsou k dispozici ani v češtině, ani ve slovenštině.

Domovská obrazovka, kterou vidíte na snímku, je zcela přepracovaná a zaměřená na divákem preferovaný obsah a s tím související další informace. Má také fungovat jako centrální rozcestník pro ekosystém webOS, poskytovat rychlejší přístup k nejčastěji používaným aplikacím a umožnit snadnější vyhledávání obsahu pomocí doporučení.

Nová verze je podle tiskové zprávy určena „OLED, QNED Mini LED, NanoCell a UHD Smart TV“. Zda půjde pouze o televizory z kolekce 2021 nebo půjdou aktualizovat i nějaké starší modely oznámeno nebylo, ale už jsem vznesl dotaz.

VÍCE O VELETRHU CES 2021:

LG také uvedlo novou funkci „Next Picks“, která, cituji „…analyzuje preference diváků a vyhledává další obsah odpovídající jejich vkusu. S využitím údajů z historie prohlížení doporučuje Next Picks dva živé programy z nabídky vysílání nebo set-top-boxu a také jeden titul na VOD nebo aplikaci, které nejvíce odpovídají představám diváků, což jim ušetří čas a komplikace při hledání, co sledovat dále.“

Nový ovladač Magic Remote 2021 ve verzi pro Severní ameriku.

 

Nový dálkový ovladač Magic Remote má nabídnout „…uživatelsky přívětivější funkce, včetně rychlejšího propojení mezi televizorem a dalšími zařízeními. Rozšíření se dočkalo také rozhraní klávesových zkratek pro přístup k populárním poskytovatelům obsahu, jako jsou Netflix, Amazon Prime Video a Disney+.“

Vedle toho má ovladač má rovněž nabídnout rychlejší propojení televizoru s mobilem (Magic Tap – „magické“ ťuknutí, klepnutí…), a to s využitím NFC.

 

Číst 1767 krát Naposledy změněno středa, 13 leden 2021 14:24

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.