sobota 14 září 2024
Text Size

Projekce na velmi krátkou vzdálenost? Je tu plátno zvané Short Throw Lift nebo-li Screen Lift

AKTUALIZOVÁNO: Projektor s velmi krátkou projekční vzdáleností nabízí to, co ty klasické nemají. Rychlou instalaci bez jakékoli stavební přípravy. Vše nyní doplňuje od spodu vytažitelné plátno, takže je vše hodně operativní. Foto: SI

AKTUALIZOVÁNO, 4. 9. 2024: mám pro vás další zjištěná data. Ke koupi budou dvě verze – úhlopříčka 110" přijde na 163.800 Kč, velikost 120" pak na 166.400 Kč. Hmotnost plátna je asi 28 kg.

 

Plátno od Screen Innovations (SI), na rozdíl od těch tradičních, nesjíždí shora, ale „povstává“ od spodu. Je motorizované (v ceně je i dálkový ovladač), uložené v pouzdře a díky madlům ho lze i přemístit. Plátno je primárně určeno pro projektory typu „Short Throw“, tedy pracující na vzdálenost 20, 30 centimetrů od stěny, resp. plátna, nevyžaduje pevnou instalaci a konec konců ho nemusíte, jako ty mobilní, ani přinést, položit a manuálně rozvinout.

K TÉMATU:

Poměr stran je buď 16:9 nebo 16:10, z čehož lze usoudit, že je nastavitelný. Plátno má být bez odlesků (odrazů), je napojeno na 230 V, úhlopříčka je 120", tedy 305 cm (udáváno je i 110", tedy 279 cm, zřejmě pro druhý poměr stran) a pohledový úhel je 140 stupňů.

Rozměry za vytaženého stavu bohužel neznáme, výrobce je nezveřejnil a jediné co je k dispozici je příčný profil pouzdra (bráno z boku: šv): 254 x 102 mm. Takže neznáme ani jeho šířku (při pohledu na plátno).

P. S.: příští týden končí na Televizním webu dovolená (šéfredaktor), takže si konečně oddechnu a budu se moci více věnovat i digirevue : )

Číst 88 krát Naposledy změněno středa, 04 září 2024 12:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.