pátek 29 březen 2024
Text Size

Philips AmbiLux aneb Ambilight zcela jinak

Společnost TP Vision vyrábějící televizory se značkou Philips, představila jednak nový televizor a jednak novou technologii osvětlení jeho pozadí. Obě se jmenují prakticky stejně – AmbiLux. 

Foto: TP Vision

ČTĚTE TAKÉ: Podzimní TV novinky v Praze (stejné okno).

Zatímco doteď osvětlení pozadí televizoru obstarávaly LED diody umístěné na zadní straně, novinka namísto nich používá projekční technologii. Ta rozšiřuje – díky devíti miniaturním projektorům – obraz na panelu pomocí promítání na zeď.

Pokud jde o styl osvětlení, vybrat si můžete z řady předdefinovaných barevných schémat, včetně náhodného střídání barevných tónů a i zde můžete – napojením na systém domovního osvětlení Philips Hue Smart Lighting – rozšířit osvětlení pozadí televizoru na celou místnost.

Samotný Ultra HD televizor Philips 8901 AmbiLux pracuje s novým operačním systémem Android TV, má úhlopříčku 65 palců (165 cm) a v Evropě bude ke koupi během posledního čtvrtletí letošního roku.

 

Číst 4347 krát Naposledy změněno pondělí, 12 říjen 2015 06:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.