pátek 29 březen 2024
Text Size

Toshiba Dynabook Portégé X40-K si zakládá na umělé inteligenci

Na náš trh přicházejí první konfigurace vyspělých notebooků s úhlopříčkou 14" (36 cm, antireflex, Full HD, IPS) spadajících do už dlouhé roky vrcholové řady Portégé. Foto: Dynabook

Největší novinkou má být využití umělé inteligence pro vylepšení obrazu, zvuku i videohovorů, výrobce ale zdůrazňuje také provedení (broušený hliník), odolnost (MIL STD 810H), vysoký výkon, tiché chlazení a úroveň zabezpečení (mj. TPM 2.0). Za pozornost ale také stojí tříletá celoevropská záruka, servis zvaný „Gold On-site“ u zákazníka a to, že klávesnice odolná proti polití nemá, při zaklopení víka, zanechávat stopy na displeji. Víko jde navíc otevřít až do úhlu 180 stupňů, což je vidět na snímku.

ČTĚTE TAKÉ: Notebooky Acer TravelMate B3 – snížené namáhání očí, recyklované materiály i vojenská odolnost

Srdcem notebooků (od 34.290 Kč) s hmotností 1,5 kg a udávanou výdrží až 9 hodin, jsou procesory Intel Core i5/i7 12. generace a o. s. Windows 11 Pro. Vše doplňuje grafika Intel Iris Xe, rozhraní HDMI 2.0, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB 3.2, Thunderbolt 4 a také mechanika pro paměťovou kartu MicroSD. Z dalších zajímavostí je tu posuvný kryt webové kamery, slot pro bezpečnostní zámek a volitelná mechanika čtečky čipových karet.

Videohovory má kořenit potlačení nežádoucích zvuků na pozadí, zvýraznění hlasu, korekce osvětlení, zlepšení viditelnosti obličeje, včetně kontur, a možnost například skrýt pozadí.

 

Číst 614 krát Naposledy změněno úterý, 14 únor 2023 17:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.